Hallå där!

Det är jag som är My Westerdahl 👋

Jag är en öbo, uppväxt vid havet, som senare flyttade till en pittoresk by på fastlandet på grund av kärleken. Tillsammans med mina älskade tvillingar Bo och Rut, lever vi ett typiskt småbarnsliv i full fart och äventyr! 💨

Trots min utbildning som civilingenjör och min ursprungliga plan att arbeta inom teknikbranschen, tog livet mig på en helt annan väg. Efter en personlig resa där jag gick ner från 170 till 75 kg, fann jag mig själv i en kaosartad relation till maten.

Det var då jag insåg att mitt kall låg någon annanstans. Idag lever jag ett fritt och passionerat liv, och min största glädje är att hjälpa personer som dig att hitta en balanserad livsstil. Tillsammans kan vi skapa en varaktig förändring och skapa nya vanor för en bättre framtid 🌟

Välkommen till Matfrihet –  frihet från känsloätning och matkaos

 Jag är grundaren av Matfrihet och min passion är att hjälpa dig frigöra dig från känsloätning och återta kontrollen över ditt liv. Min vision är en värld där vi alla lever i harmoni med mat, våra kroppar och vårt inre välmående. Med en djup förståelse för känsloätningens utmaningar, guidar jag dig från matkaos till balans.  

Min Bakgrund  
Redan som barn hade jag en komplicerad relation med mat. Jag sattes på diet vid fyra års ålder och provade Viktväktarna som nioåring, trots att åldersgränsen var tio år. Vid elva år testade jag min första pulverdiet. Mat, vikt och hälsa dominerade hela mitt liv. Min vikt gick upp och ner, och varje gång jag inte längre kunde hålla dieten föll jag tillbaka i matkaos.  

Till slut nådde jag botten. Jag hade provat alla dieter flera gånger om, använt extrema metoder som att kräkas och använda laxermedel, men jag kunde ändå inte bli permanent smal. Då upptäckte jag intuitivt ätande och kände omedelbart en befrielse från känsloätning och blev viktstabil. Eftersom det inte fanns i Sverige vid den tiden,  gick jag dyra kurser och coachingprogram i USA. Den hjälpen inspirerade mig att ta konceptet till Sverige och skapa en skandinavisk version, som jag kallar Matfrihet. Det är en 5-stegs-metod som tar dig från matkaos (känsloätning, överätning, hetsätning, sockerberoende med mera) till balans.  

Min Mission  
Idag ägnar jag mitt liv åt att hjälpa människor hitta balans i maten och acceptera sina kroppar med kärlek och förståelse. Jag vet att känsloätning inte handlar om brist på viljestyrka, utan om att hantera våra känslor på ett hälsosamt sätt och undvika frestande dieter som inte fungerar i längden.  Min övertygelse om att varje individ förtjänar matfrihet och självacceptans ledde mig till att skriva boken Matfrihet. I den delar jag mina egna erfarenheter och insikter för att inspirera andra att uppnå frihet från känsloätning och matångest.  

Jag har också byggt upp ett engagerat community med över 38 000 följare på Instagram. Där delar vi stöd och inspiration för att uppnå matfrihet och kroppsacceptans. Du hittar mig där som @mywesterdahl.se