Så blir du vän med maten

Posted On Dec 06, 2022 |

Du har säkert som jag provat exakt allt som kommer i din väg för att bli vän med maten. Ändå när livet blir jobbigt så kommer känsloätningen som ett brev på posten och allt skiter sig igen. "Nya tag imorgon" tänker du men imorgon ersätts av några dagar där du vill "passa på" att äta det där du förbjudit dig. Du kanske tänker att livet är så tufft just nu att det är omöjligt att tänka på maten också.

Jag hör dig

Innan matfrihet provade jag allt, alla dieter, att väga maten, 12-stegsprogram, terapier, ALLT! Ingenting höll i längden och allt var ett evigt kämpande. När jag tittade mig omkring höll ingen annan på som jag, för alla andra verkade det där med att äta enkelt. För mig var det oftast ett par veckor eller månader på strikta matregler och mycket träning tills jag inte kunde stå emot och föll. Då kom F*ck-it mentaliteten in och tanken på att det egentligen bara skulle vara en tårtbit kastades ut genom fönstret och ersattes av ett *PASSA PÅ*. Nu när jag redan tagit den där tuggan kan jag gärna passa på att äta allt det andra jag saknar.

Så höll det på. År ut och år in. Är du där nu också?

Ju mer vi äter desto hårdare kompenserar vi med regler. För vi tror att reglerna är svaret på vårt kaosiga ätande. Det är det inte. För utan regler finns det inget att bryta, utan regler tappar all mat sin laddning. Utan regler så finns det inget att säga F*CK IT till. Att äta är lika naturligt som att andas. Problemet är att dietkulturen har stulit det ifrån oss. Den har stulit njutningen och den har stulit dina mättnadshormoner. Det är därför du är ett svart hål när du äter. 

Så svaret är enkelt. För att bli vän med maten behöver du sluta banta. Svaret är enkelt men inte lätt. Tvärtom kanske det svåraste du har gjort i hela ditt liv.

Ladda ner ett gratis CHEATSHEET hur du gör HÄR


Categories: Matfrihet